Зелените стартъпи в действие

Представянето на зелените стартъпи вече започна в пространство „Познание“ с Eco Hunt и Цвете в епруветка.

Първи  своята идея представиха Eco Hunt, които са разработили приложение за почистване на околната среда под формата на игра. Те предлагат лесен и забавен начин с малки стъпки да допринесем за по-чиста околна среда, както и да срещнем приятели и съмишленици. В момента то е в стартов период и можете да го намерите в социалните мрежи Facebook и Instagram, а представителите на Eco Hunt ви очакват в своята шатра, за да ви разкажат повече за себе си и своето приложение.

Срещнахме се и с един изключително вдъхновяващ млад мъж – биотехнолог, ментор, маркетинг експерт, копирайтър, позитивен журналист, един от 30-те талантливи млади българи под 30 години, избрани от Forbes за 2022 г., които със своята енергия и знания ще променят бъдещето на България. Петър Нефтелимов го прави със много свои проекти и инициативи, но днес ни представи иновативната си разработка за цвете в епруветка  – биопродукт на растителните биотехнологии, подходящ за декорация и за подарък за всеки повод, живеещ минимум 2 месеца без грижа, включително поливане.

Ако се чудите как изглежда, искате да си изберете за подарък или да се запознаете с невероятния Петър, посетете зоната на стартъпите, която се намира до голямата шатра на пространство „Познание“ и непременно следете програмата, защото ни очакват още много вълнуващи срещи.