Младежка статистическа академия за първи път на фестивала

Тази година имаме удоволствието за първи път на Узана Поляна Фест да Ви представим Младежката статистическа академия (МСА), която съвместно с Националния статистически институт (НСИ) ще работят за каузата на събитието – по-чиста и по-зелена България.

Благодарим им, че приеха предизвикателството, тъй като в последните години все повече нараства търсенето на качествена и навременна статистическа информация за екологията. Информация, която да ни помогне да се справим с процесите по адаптация на важните компоненти на заобикалящата ни природа – вода, почва, въздух, както и да намерим начините за опазването на околната среда. А както знаете, единственият източник на качествена, навременна и достоверна статистическа информация в България е НСИ. И тъй като за нас е важно при осъществяването на нашите еко дейности да можем да разчитаме на достоверни данни, да знаем как да ги разграничаваме от фалшивите новини (fake news), за да постигнем най-добри резултати, съвсем естествено се появи това сътрудничество.

Под шатрата на МСА и НСИ и през трите дни на фестивала може да получите актуални статистически данни за състоянието на околната среда в България, както и информация за интересни състезания с атрактивни награди, които се провеждат сред ученици и студенти на национално и международно ниво.