Фермерски пазар ОТ БГ

Трапезата ни събира! Трапезата ни дава уют! Трапезата … нека бъде ОТ БГ!

На Узана поляна фест фермерски пазар „ОТ БГ“ ще предложи на всички посетители възможности за избор на истински вкусни и традиционни български храни, вино и други предизвикателства за вкуса, свързани с последните тенденции на здравословното хранене. Всички участници са лицензирани производители,  доказани и търсени на националния пазар.
Купувайки от техните продукти, Вие подкрепяте българските фермери, земеделци и производители  – истинските пазители на българския вкус и храни.
Очаквайте повече информация за всички участници във фермерски пазар “ОТ БГ”.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ от една година стана причина ежемесечно в Габрово да се събират  фермери, земеделски производители и производители на здравословни храни от цяла България.

БИО ЯДКИ НИКИ ЕООД

Прозиводство, преработка и търговия с орехи, лешници и пчелен мед, производство на посадъчен материал-орехи и лешници. Прдлагат мед, тахан, халва и ядки.

Ще ги намерите на: https://www.facebook.com/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D1%8F%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%B8-100100004984007

БОЖЕНСКИ ЧИФЛИК

Разположеният „Боженски чифлик“ в габровското село Съботковци предлага на своите посетители освен незабравимо изживяване и незабравима вкусна домашна храна, така и висококачествени млечни продукти, който собстениците произвеждат в чифлика.

Ще ги намерите на : https://www.facebook.com/BozhentskiChiflik/

ГОРНООРЯХОВСКИ СУДЖУК БОБИ ООД – ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ С МЕСО И МЕСНИ ПРОДУКТИ

Производството на колбаси, приготвени от качествени суровини и с изкусителен вкус, от 30 г. насам ги нарежда сред предпочитаните от потребителите марки. Тези резултати постигат, работейки с хъс и съвременни технологии. По този начин на Вашата трапеза винаги присъстват превъзходни продукти.

ФЕРМА “ВРАБЦИТЕ”

Фермерството е начин на живот на Христо Скакалов и дъщеря му Надежда Скакалова. Тяхната ферма е наречена на китното село Врабците, което се намира на 1-2 километра от габровския курорт „Люляците“. Двамата се шегуват, че техните 20 крави дишат курортен въздух и това е една от причините да дават ароматно мляко. Животните са породи Черношарено говедо и Симентал и пасат на общо 600 дка планински ливади с билки. От тях около 250-300 дка се ползват за косене. Производители на мляко и млечни продукти.

Ще ги намерит на : https://www.facebook.com/FermaVrabtsite/

ЕТ ДЕМЕТРА – ХРИСТО ИВАНОВ

ЕТ Деметра – Христо Иванов се занимава с отглеждане на животни – крави от черношарената и кафявата порода с цел добив на краве мляко. В кравефермата се отглежда около 80 бр. дойни крави. ЕТ Деметра – Христо Иванов развива своята дейност в областта на животновъдството и млечното говедовъдство – отглежда едър рогат добитък върху 1021.444 дка пасища и мери в землището на с. Ловни дол, общ. Севлиево. Производитли на мляко и млечни продукти, както и селскостопанска продукция.

„ЧЕРВЕНКОВИ“

От 1993 година Николай Червенков се занимава с производството на мед и пчелни продукти. От десет  години медът става основен поминък на Червенкови – Николай и Деяна Такиева.

Червенков има над 400 кошера, разположени  на десетина места в района на старозагорското село Сърнево. Природата там е запазена, а „пчелите са индикатор за чистота: ходят само при чистата природа“, както обяснява Николай.

Николай практикува подвижно пчеларство: пролетта кошерите са при черешовите и ябълкови градини край Ветрен, Асен и Богомилово. Ако не знаете, опрашването е една от много важните роли на пчелите за опазването на природата. И затова ако пчелите изчезнат, няма да ни има и нас. Пчелите после са на акациева паша край селата Павел баня и Николаево (Средна гора), а край Търничене и до гара Дъбово се получава уникалният лавандулов мед.

Под марката ДАР Червенкови произвежда шест вида мед – акациев, лавандулов, билков, липов, горски букет и от магарешки бодил. Правят също пчелен клей  (прополис), пчелен прашец и пчелно млечице…

Свещите и сувенирите, които Деяна Такиева е започнала да прави ръчно от пчелен восък преди няколко години, са истински произведения на изкуството. Освен че са красиви, са и полезни за ароматотерапия: пречистват въздуха и гонят негативната енергия.

Ще ги намрите на: https://www.facebook.com/%D0%9C%D0%B5%D0%B4-%D0%94%D0%B0%D1%80-%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8-919992318113088/

ВИНАРСКА ИЗБА “НОЯ”

Изба „Ноя“ стартира своето начало през септември 2019 г. Това е първото известно име на река Осъм, а избата е близо до извора на реката.
В началото винопроизводството е хоби, но вече се превръща в дребен бизнес, защото собственикът е силно привързан към деликатната напитка и има тънка чувствителност към хубавото вино.
Изба „Ноя“ разполага с оборудване за преработка на гроздето и съдовете за ферментация са българско производство. В нея се използват както традиционни български сортове, така и нови, напълно непознати.

Ще ги намрите на: https://www.facebook.com/NoyaWinery

„ПРОПИ“

Производство на лечебни прополисови кремове, около 15 вида. Те са невен, мента, дива теменуга, лайка, лавандула, дива иглика, розмарин, тонизиращ лосион за коса. Произвеждат козметични прополисови кремове – китова мас, лофант, алое, балсам за устни и клеева тинктура.

Ще ги намерите на: https://www.facebook.com/%D0%9F%D0%A0%D0%9E%D0%9F%D0%98-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-136433666476561/

ФЕРМЕРСКА МАНДРА СЕЛО СТРОЕВО

През 2015 г. в землището на село Строево, започват с 30 овце от породата „Лакон“. През 2018  година техния брой е 470 овце и 100 агнета. Стремежът винаги е бил към изграждане на едно независимо стопанство със затворен цикъл. Фермата е жив организъм със собствен облик, а човекът е отговорен фактор. Преработката на мляко от собствената ферма е естествено продължение. През Януари 2018 г. заработва фермерска мандра село Строево.

“Стараем се спомена от детството ни за ухаещо и вкусно мляко да се предаде на поколенията след нас, чрез традиционните български продукти на фермерска мандра село Строево”.

Ще ги намерите на : https://www.facebook.com/fermerskamandra.stroevo.3

„БИЛКАРИЯ“

“Билкария не е просто име на фирма или на билков резерват, на аптека или дрогерия. Билкария сме всички ние, които вярваме, че земята има нужда от нашите ръце, но те са забравили какво да правят с нея. Ние сме учениците и учителите от Пътуващото училище, в което всеки си спомня как да приготви своите лекарства и своята храна в единение с природата. Ако и вие искате това – елате при нас! Ще помагаме на хората да се освободят от безразличието към храната днес, която бавно, но сигурно ги изяжда отвътре. Ще създаваме с ръцете си хляба, който ще осигури на всички ниедно по-здраво бъдеще. Това е хлябът, изпечен от първопшеницата на света – лимец, хлябът на траките и фараоните, възроден в полите на Боженския балкан в пълно единство със силите на природата.”

Ще ни намерите на: https://www.facebook.com/N.O.P.Bilkaria/

GOURMOLI

Направено по тайна френска рецепта от 19 век, използването на БИО сурови орехови ядки, дъбова преса и нежната естествена филтрация, прави GOURMOLI изключително специално. Ореховото масло е прекрасно допълнение към ежедневието ви, както в кухнята, така и в козметичните грижи за косата, кожата и дори към Вашата аптечка.

Ще ни намерите на: https://www.facebook.com/gourmoli

„ГАБРОВСКИ ПЕСТИЛ“

“Марино България” ЕООД е семейна фирма с над 15 годишен опит в производството на мусове и мармалади. Отличните познания в направата на сладка, съвременната производствена база, в комбинация с внедрените системи за качество и контрол, гарантират производството на изключително висококачествени продукти. Продукцията е ориентирана изключително за пазари в страни от Европейски съюз. Пестилът е продукт без добавени консерванти, оцветители и изкуствени аромати. Начинът на приготвяне гарантира запазване на полезните му съставки в най-висока степен. Неговата консумация е изключително полезна за организма, благодарение на минералите, които се съдържат в плода (натрий, калий, магнезий, фосфор, желязо). Синята слива е и силен антиоксидант.

Ще Ги намерите на: https://www.facebook.com/gabrovskipestil/

БИОСТААЙЛ ООД

Производство на:

ПEКАРНА “СЛАДКИЯ КЪТ”

“Сладкия кът” – уютна семейна пекарна във Велико Търново, където магията се случва пред очите Ви! Специализирали сме се в производството на автентичен хляб с квас, като освен на традиционните видове залагаме и на нестандартни предложения като хляб с песто. При нас ще откриете голямо разнообразие от домашни сладки, соленки, торти и интересни сурови бонбони. Вкусотии, които може да съчетаете с ароматно италианско кафе, страхотен чай, а през топлите месеци с фреш или невероятна лимонада по наша рецепта!

Ще ни намерите на: https://www.facebook.com/sladkiyakat/

SMART BABY

Вдъхновени от неспирното желание на децата да учат, екипът на Smart baby, ви представя образователни и занимателни играчки, създадени от естествени материали. Утвърдените с годините способи и неоспоримите резултати на учениците на тази система дават увереност, че с тези играчки може да подготвим малкото дете за големия свят.

Ще ни намерите на: https://www.facebook.com/SmartBabyMontessori/

 FRUDADA

Frudada са семейна компания с мисия да направят здравословния начин на живот по-достъпен и приятен за повечето хора. Създават студено пресовани смутита, сокове и сладолед, използвайки само свежи и хранителни съставки като плодове, заленчуци, ядки и семена. Не използват концентрати, изкуствени подсладители, консерванти и оцветители.

ЗАНАЯТЧИЙСКИ КЪТ

Занаятите имат дълбоки корени у нас българите. Традиционно е дървостругарството и изработването на различни изделия за дома от дърво. Изискват се талант и умения, които отнемат време да се изградят. 

“Ние не произвеждаме, ние създаваме с ръцете си. Във всяко едно изделие влагаме част от себе си. Творим с ръцете си, но влагаме и част от сърцето си!”

Закачливи дървени пособия, с които да направите готвенето по-интересно, а кухнята по-красива. Специални дъски за тънки мезета, дъски за рязане, усмихнати лъжици и бъркалки, хаванчета, солнички – това са само част от изделията, които можете да откриете на Узана поляна фест! 

https://www.facebook.com/zanayatchiyskikat