АKTивности

Няма начин да е скучно!

Атракции, приключения, тестване на собствените сили, възможност за неповторими селфи фотографии, среща с природата „лице в лице“! Ето с какво може да предизвикате емоциите си.

МИНИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР – цар “футбол” ще постави спортен акцент в програмата на фестивала. Футболният турнир се организира от Община Габрово и за първи път е част от УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ. Официален партньор на турнира е специализираният магазин за селектирано пиво БИРОТЕРАПИЯ, които осигуряват и наградите за най-добрите. Участието в турнира е без такса, но се изисква предварителна регистрация до 17 юли, включително. Как да се включите в туринара вижте ТУК.

КОННА ЕЗДА – грациозни коне, отглеждани на Узана, ще вмъкнат вятър в косите Ви. Опитни ездачи ще помогнат на начинаещите с първите уроци по езда.

Атракцията е подходяща и за деца! Цена на билет – 5-8 лв.

УЧИЛИЩЕ ЗА ФОКУСИ – ако сте възраст от 1 до 101 години и сте омагьосани от магичното изкуство, значи Вие сте точните хора за това предизвикателство! Надникнете сред тайните на магията и научете фокус, за да шашнете приятелите си на следващото парти. Уловете магията с изключителния МИСТЪР ДЖИМ!

УЧИЛИЩЕ ЗА КУЧЕТА – Домашните любимци са добре дошли на фестивала, а тази година за тях и техните стопани има специална изненада – Училище за кучета. “Как да общуваме правилно с кучето” е темата на лекцията, която ще ни представи Емануела Стайкова от училище за кучета “Питайте мама Еми”. Очакват ви демонстрации с водачи и кучета и тренировка за вашите любимци.

ГИД-ИГРАТА ROADGAMES – интересни загадки, скрити съкровища и много изненади! Roadgames е забавна игра, която съчетава дигиталните технологии с разходката сред природата. Roadgames е преживяване, което ще ви предизвика да откриете нови места и научите любопитни фати, докато опознавате местността около вас и събирате точки в състезание с останалите посетители на фестивала.

Влез в играта! ТУК!

ПРЕХОД ЗАПОЗНАЙ СЕ С УЗАНА” – опознавателен преход сред красивата флора на Узана. Специалист по биоразнообразие ще води групата, за да обясни повече за мъховете, цветовете, тревите, храстите и дърветата. За опасните растения, за лечебните билки, за рядкосрещаните растителни видове – информация за всичко това и още много ще получите в специалния опознавателен тур на Узана. Водач на групата – Момчил Назъров, докторант и изследовател към Института по биоразнообразие при Българска академия на науките.

Опознавателния преход ще се проведе само на 23 юли. Начален час – 9:00 часа, пред базата на „Планинска спасителна служба“ – Габрово. Времетраене – 4 часа. Брой участници – 25.

Участието в прехода е БЕЗПЛАТНО, но се изисква предварителна РЕГИСТРАЦИЯ на тел.: 0886 260 032

ПРЕХОД ДО ВРЪХ ИСПОЛИН, само на 23 юли – приятен преход с леко натоварване до първенеца на Шипченска Стара планина. С дъх на билки и през открития поглед към Балкана, пред изкачилите връх Исполин се открива широка гледка към красивите планини и равните поляни.

Преходът е с водач, планински спасител от „Планинска спасителна служба“ – Габрово. Начален час – 9:00 часа, пред голямата метална спирка до Палатковия лагер.

Участието в прехода е БЕЗПЛАТНО, но се изисква предварителна РЕГИСТРАЦИЯ на тел.: 0886 260 032.